Opšti saveti za oblikovanje kose

Izvucite maksimum iz Va┼íe kose dobrim oblikovanjem. Otkrijte svoju li─Źnost kroz kosu, uz maksimalnu privla─Źnost i sjaj. Otkrijte na┼íe savete za savr┼íeno oblikovanje:

Feniranje kose odgovaraju─çom ─Źetkom

Sušite pramen po pramen. Kosa će postati mekša, ali i punija.

  • Da biste dobili vi┼íe volumena, pogodne su guste okrugle ─Źetke, koje se tokom su┼íenja povla─Źe od korena do vrha pramena.
  • Kosturna ─Źetka je idealna za ─Źvrstu, jaku kosu jer dobro prianja.
  • Dupla  pljosnata ─Źetka slu┼żi za ispravljanje kose.
  • Tunel ─Źetka ima otvor u sredini, da bi vi┼íe vazduha proticalo. Kosa se br┼że su┼íi, a oblik se ne menja. Ako ima i dalje preostale vlage, oblik frizure mo┼że da se naru┼íi.
  • Zbog svoje velike povr┼íine, velika pljosnata ─Źetka je idealna za ispravljanje duge kose.

Bojenje i toniranje kose

Bojenje je uvek pra─çeno promenom pigmenta u boji i zato traje du┼że. Za prikrivanje sede kose, bojenje je bolje nego toniranje, jer se u drugom slu─Źaju seda baza kose ubrzo ponovo vidi. Prilikom toniranja kose boja se nanosi spolja.  Zbog toga se nijansa relativno brzo ispere. Sen─Źenje kose je pogodno jer oboga─çuje kosu vizuelno ili izdvaja posebne delove. Uvek je va┼żno prona─çi odgovaraju─çu boju za tip kose i osnovnu boju kose.

Trikovi za volumen kose

Sprejevi za ÔÇ×podizanje korenaÔÇť

Ovi sprejevi su opremljeni finim mehanizmom za raspr┼íavanje i omogu─çavaju precizno doziranje. Nakon su┼íenja, sastojci formiraju svojevrsnu ÔÇ×potporuÔÇť koja podi┼że kosu nekoliko sati.

Pena za kosu

Ako se pena nanese od korena do vrhova kose i zatim isfenira pogodnom ─Źetkom, kosa zadr┼żava stabilnost i puno─çu.

Figaro za kosu

Da biste dobili vi┼íe volumena na vrhu glave, mo┼żete uviti kosu velikim figarom. Kosa dobija puno─çu i ─Źvrstinu.

Završno oblikovanje

Vosak

Vosak je posebno pogodan za kovrd┼żavu kosu, prirodne talase i modelovanje. Ali budite oprezni: vosak daje te┼żinu kosi i mo┼że u─Źiniti da ona izgleda masno.

Gel

Gel je najprikladniji za stilski moderne frizure. Stvara tipi─Źan ÔÇ×mokri izgledÔÇť. Pojedina─Źni delovi se  mogu naglasiti i oblikovati pomo─çu gela. Utrljajte malu koli─Źinu na dlanove i nanesite na odgovaraju─çe oblasti kose.

ÔÇ×Anti-FrizÔÇť proizvodi

Silikoni i ulja iz proizvoda nale┼żu na kosu i omogu─çuju ispravljanje neuredne, nezgrapane kose. ÔÇ×Anti-FrizÔÇť proizvodi su dostupni kao proizvodi za oblikovanje ili negu.

Sprej za kosu

Sprej za kosu se nanosi na kraju procesa oblikovanja kose, ┼ítiti kosu od prevelike vla┼żnosti. Sprej se nanosi na ─Źitavu kosu i daje joj ─Źvrstinu. Neki proizvodi i dalje sadr┼że aditive koji pru┼żaju kosi visok sjaj.

Dodatni saveti stiliste Andreasa Reichenberg-a

Sve zavisi od prave tehnike i pravog proizvoda.

Specijalan savet sa senkom za o─Źi

Ako se pojave svetle ta─Źke na ko┼żi glave, one se mogu otkloniti pomo─çu senke za o─Źi odgovaraju─çe boje.

Boja

Boja mo┼że imati razli─Źite efekte na kosi:

  • Svetli pramenovi na vrhu glave oboga─çuje vizuelno kosu
  • Frizura se mo┼że upotpuniti
  • Kosa izgleda sjajnije
  • Boja isti─Źe kosu