Saveti za izbor proizvoda za negu kose

U ponudi je veliki broj proizvoda za negu kose. Odaberite kvalitetne sastojke koji ne iritiraju kosu i ko┼żu glave. Za sve tipove kose vrlo su va┼żni proizvodi za negu kose koji se koriste nakon ─Źi┼í─çenja. Oni odr┼żavaju kosu i ko┼żu glave zdravom. Ako ┼żelite da oja─Źate kosu, Pantogar┬« mo┼że pospe┼íiti zdrav rast kose.

Šampon

Generalno, treba koristiti blage ┼íampone koji ne iritiraju ko┼żu. Obratite pa┼żnju na sastojke:

  • Supstance poput pantenola vla┼że kosu.
  • Razne biljke imaju pozitivan uticaj na odre─Ĺene probleme sa kosom.
  • Silikoni prisutni u ┼íamponima mogu smanjiti efikasnost naknadnog tretmana.
  • Pantogar┬« ┼íampon sastoji se od posebnog kompleksa protiv gubitka kose.

Regenerator

Regenerator osigurava zatvoren i o─Źuvan spolja┼ínji sloj dlake. Kosa je mek┼ía i lako se ─Źe┼ílja. Regenerator se nanosi masiraju─çi krajeve mokre kose nakon pranja ┼íamponom, a zatim se temeljno ispere. Efekat nije toliko intezivan kao kod dubinskog osve┼żavanja kose, pa se regenerator mo┼że koristiti svakog dana.

Regenratori sa dubinskim dejstvom

Tretmani dubinskog oboga─çivanja kose se nanose na pe┼íkirom posu┼íenu kosu pomo─çu ─Źe┼ílja. Regeneratori sa dubinskim dejstvom prodiru u dlaku, gde ispoljavaju svoj maksimalni efekat. Pridr┼żavajte se uputstva proizvo─Ĺa─Źa za vreme nano┼íenja i isperite ga temeljno. Regeneratore sa dubinskim dejstvom treba primeniti najvi┼íe jednom ili dva puta nedeljno na o┼íte─çenoj kosi (ispucali krajevi).

Tonici za kosu

Tonik za kosu ili, ta─Źnije, tonik za ko┼żu glave, pospe┼íuje cirkulaciju u ko┼żi glave, ali tako─Ĺe sadr┼żi hranljive materije za osetljivu ko┼żu. Posebni tonici sa umiruju─çim sastojcima smanjuju svrab ko┼że glave. Pantogar┬« tonik je posebno napravljen da smanji gubitak kose. Laganim, kru┼żnim pokretima nanesite tonik na ko┼żu glave.

Dodatni saveti stiliste Andreasa Reichenberg-a

Optimalna nega kose sastoji se iz 3 koraka: pranje (šampon), ishrana (regeneratori sa dubinskim dejstvom/maska) i završna faza (tretman sjaja). Ako koristite visoko kvalitetne proizvode, Vaša kosa će imati dobru negu. Uvek koristite pravi proizvod za Vaš tip kose i Vaše potrebe.

Nega ko┼że glave

Ko┼ża glave bi trebalo da ima neutralno okru┼żenje. Masna (alkalna) ili suva (kisela) ko┼ża nije idealna za dobrobit i rast kose. I za ko┼żu glave postoje posebni proizvodi za negu dostupni kod frizera.