Emotivni efekti opadanja kose

Gubitak kose uti─Źe na um

Svako ko gubi kosu neretko zna─Źajno pati upravo zbog toga. Puna i bujna kosa posebno je va┼żna ┼żenama, jer im zdrava kosa poma┼że da se ose─çaju lepo i privla─Źno. Kosa je izraz na┼íe li─Źnosti, simbol zdravlja i ┼żenstvenosti.

Lepa i zdrava kosa uti─Źe ne samo na na┼íe samopouzdanje, ve─ç ostavlja trag i na na┼íu okolinu: na┼ía kosa je fundamentalni deo na┼íe li─Źnosti.

Gubitak kose je mnogo vi┼íe od vizuelnog problema, mnoge ┼żene koje gube kosu tako─Ĺe emotivno pate. Promena obi─Źno po─Źinje jako suptilno: ┼żene se ose─çaju nesigurno i ┼żele da prikriju svoj gubitak kose. Izbegavaju situacije kada bi njihova prore─Ĺena kosa mogla biti prime─çena, npr. pokretne stepenice, bazen za plivanje, i ─Źesto menjaju na─Źin obla─Źenja i frizuru.

Da bismo bolje razumeli efekat gubitka kose na ┼żene koje to pro┼żivljavaju, ispitali smo 1140 ┼żena u velikoj anketi. Kakav efekat ima gubitak kose na Va┼í svakodnevni ┼żivot? Na Va┼íe samopouzdanje i Va┼íu emotivnu stabilnost? Odgovori pokazuju da je gubitak kose ozbiljan problem.

 

Preuzmite stvari u svoje ruke!

Danas vi┼íe niko ne mora da pati od gubitka kose. To nije nepovratno stanje i mo┼że se le─Źiti. Pantogar┬« se mo┼że koristiti u suzbijanju poreme─çaja ciklusa rasta kose i mo┼że zaustaviti gubitak kose efikasno.

Tako─Ĺe bi trebalo da pristupite temi otvoreno i da se ne krijete. Pri─Źajte sa Va┼íim prijateljima o Va┼íim brigama i strahovima i razgovarajte sa drugim ┼żenama sa istim problemom. Vide─çete da je obostrano korisno pomagati  i podr┼żavati jedni druge i da ─çete lak┼íe podneti situaciju ako je podelite sa drugima. Tekst sa slike: ÔÇ×Moje samopouzdanje je zaista opaloÔÇŽ ┼íto se vi┼íe prime─çivao moj gubitak kose, nesigurnije sam se ose─çala. Uvek sam bila ponosna na svoju kosu. Kada je opala, jednostavno se vi┼íe nisam ose─çala privla─Źnom.ÔÇť