Iskustva korisnika

Kosa je bila svuda po ku─çi; na podu, u hrani, u kadi, na ─Źe┼íljuÔÇŽ

Do sada nisam imala toliko izra┼żeno sezonsko opadanje kose. Zabrinula sam se da li su mogu─çi uzro─Źnici ovog problema osim stresa zbog aktuelne situacije, vezivanje kose u rep, jo┼í i neki drugi, ozbiljniji faktori.
Drago mi je ┼íto nije ni┼íta ozbiljnije u pitanju i da sam ovo stresno iskustvo prevazi┼íla zahvaljuju─çi Pantogar┬« ┼íamponu i toniku za ┼żene.
Već mesec dana koristim kombinaciju i to: šampona dva puta nedeljno i tonika dva puta dnevno.

Zna─Źajno mi se smanjilo opadanje kose ve─ç posle dve nedelja kori┼í─çenja, ┼íto me je ohrabrilo da nastavim redovno da koristim ovu kombinaciju. Mislila sam da ─çe mi biti problem da umasiram tonik prema uputstvu, dva puta dnevno.

Me─Ĺutim, u Pantogar┬« toniku se nalaze dve vrste aplikatora. Meni je pomogao aplikator namenjen temenu duge kose, ─Źime mi ovaj proces nano┼íenja nije oduzimao mnogo vremena. Kosa mi se nije dodatno mastila od tonika.
Pored ovoga, bitno mi je da se u sastavu preparata za ko┼żu, kosu nalaze prirodne, organske komponente.

Kosa mi je tako─Ĺe postala meka, svilenkasta, lako je ra┼í─Źe┼íljam i bez balzama za tretman o┼íte─çene tj. farbane kose. Ovome je sigurno doprineo keratin koji ulazi u sastav ┼íampona i doprinosi kvalitetu same dlake.
Nastavi─çu da nanosim tonik prema uputstvu (ukupno 3- 6 meseci), a ┼íampon ─çu zbog odli─Źnog efekta i prijatnog mirisa da koristim do daljnjeg.

Sanja, 36 god.


Kosa je po─Źela da mi opada od stresa. Kona─Źno sam prona┼íla odgovaraju─çi tretman!

Puno putujem, kako privatno, tako i zbog posla i izgled mi je veoma va┼żan. U poslednje vreme sam imala puno stresnih situacija, i iskrena da budem, nisam se mnogo brinula o sebi i svom telu. Ovo je postalo primetno posle izvesnog vremena i kosa je po─Źela puno da mi opada. U po─Źetku sam ignorisala problem ÔÇô zato ┼íto nisam ni imala vremena da se bavim njime.

Me─Ĺutim, postajalo je sve gore i gore i po─Źelo je da uti─Źe i na moje samopouzdanje, ┼íto je dovelo do toga da sam jedva odlazila na poslovne sastanke. ─îak i kada bih iza┼íla u grad sa prijateljima, bilo me je sramota zbog moje istanjene kose.

Pantogar┬« je proizvod na koji mogu da se oslonim. Opadanje kose sada je pod kontrolom i vratila sam se svom starom na─Źinu ┼żivota, ali sada se trudim da se ne preopteretim.

Dunja, 41 god.


Zahvaljuju─çi pravoj dijagnozi, kona─Źno sam prona┼íla i pravu terapiju!

Dugo sam imala problema sa opadanjem kose, pre nego ┼íto sam uradila ne┼íto tim povodom. Ta tema je za mene bila veoma neprijatna ÔÇô bilo me sramota ─Źak i pred mojom porodicom jer je po celoj ku─çi bilo mojih dlaka. Sve vi┼íe sam se povla─Źila u sebe i izbegavala sam I prijatelje, jer sam se ose─çala kao da me niko ne shvata dovoljno ozbiljno.

Poverila sam se svom dermatologu, koji je brzo postavio pravu dijagnozu i preporu─Źio mi odgovaraju─çi tretman.  Nakon 5 meseci sam mogla da vidim prve znake da terapija funkcioni┼íe. Opadanje kose se smanjilo i kosa je postala punija I zdravija. Ovo mi je donelo novu ┼żivotnu radost!

Irena, 46 god.


Kosa koja opada zbog gripa? Nisam mogla da verujem!

Pro┼íle jeseni sam imala te┼żak grip. Dve sedmice sam imala temperaturu, glavobolje i nemo─ç u rukama i nogama. Posao i hobiji nisu dolazili u obzir.

Ipak svaki grip pro─Ĺe pre ili kasnije, ali ono ┼íto je usledilo je bio gubitak kose.

Prvo sam mislila da umi┼íljam, ali sve vi┼íe kose je ostajalo na mojoj ─Źetki, kosa je vidno postajala tanja i pod rukom nije bio isti ose─çaj. Brzo sam odlu─Źila da se javim dermatologu, kako bih bila sigurna da ne┼íto ne radim pogre┼íno. Ispostavilo se da je grip uzrokovao opadanje kose, ┼íto ne bih nikada pomislila da je mogu─çe.

Lekar mi je objasnio da akutne infekcije mogu uzrokovati prestanak aktivnosti deljenja korena dlake, ┼íto dovodi do poja─Źanog opadanja kose. Ovo je uglavnom vidljivo 3 meseca nakon infekcije.

Drago mi je ┼íto sam odmah potra┼żila stru─Źnu pomo─ç, jer mi je moj dermatology preporu─Źio preparat zbog kojeg je opadanje kose sada pod kontrolom.

Ljubica, 36 god.


Ni lekari nisu uspeli da utvrde uzrok mom opadanju kose

Dugo sam imala problem sa opadanjem kose, a da se nije mogao utvrditi uzrok tome. Skoro godinu dana moja kosa je opadala i dlaka mi je postala zastra┼íuju─çe tanka, gruba i be┼żivotna.

I lekari su bili zbunjeni: ispitali su sve mogu─çe uzroke, ali nisu do┼íli do odgovora. Slu─Źajno sam nai┼íla na Pantogar┬« i nakon otprilike 3 meseca redovne upotrebe, regulisala sam opadanje kose. Tako─Ĺe, dlaka je ponovo izgledala zdravije, a danas je moja kosa duga i bujna kao nekada.

Nina, 33 god.


Zbog dijete sam narušila balans

Htela sam da imam spremno telo za bikini, za leto, tako da sam po─Źela dijetu. Radikalno sam izmenila svoj na─Źin ishrane i nakon samo nekoliko sedmica, dostigla sam ┼żeljenu te┼żinu. Bila sam ponosna. Me─Ĺutim, cena je bila visoka: moja prelepa, duga kosa, koju sam u pro┼ílosti jedva uspevala da ukrotim, koliko je bila bujna, sada je sve vi┼íe i vi┼íe opadala. ─îinilo mi se da na glavi imam upola manje kose.

Za┼żalila sam zbog svoje dijete, jer mi je opadanje kose prouzrokovalo vi┼íe stresa od izgleda mog tela. Dotakla sam dno, nisam mogla da budem u dru┼ítvu i uop┼íte nisam mogla da u┼żivam u letu. Najgore sam se ose─çala na bazenu, naro─Źito sa mokrom kosom. Imala sam ose─çaj da svi gledaju u mene i ose─çala sam se sve gore i gore.

Sre─çom, pro─Źitala sam ─Źlanak o proizvodu protiv difuznog opadanja kose koji me je spasio. Nakon nekoliko meseci sam osetila takvo olak┼íanje, kada sam videla kako dobro deluje na moju kosu i postepeno sam pod rukom mogla da osetim sve vi┼íe i vi┼íe dlaka.

Ponovo u┼żivam u letu ÔÇô dobro izgledam i kosa mi je zdrava!

An─Ĺela, 29 god.


Nakon vi┼íe godina uzaludnih poku┼íaja, kona─Źno sam prona┼íla pravi proizvod

Kao tinejd┼żer sam po prvi put imala problema sa opadanjem kose. Ujutro bi moj jastuk bio pun dlaka. Dermatolog je prepisao hormonalni tretman, ali je istakao da moja kosa verovatno ne─çe nikada biti ponovo tako bujna i jaka, jer je opadanje bilo genetski nasledno.

Obeshrabrena i frustrirana, uvek sam se ┼íi┼íala na kratko i poku┼íavala da makar nekako istaknem tanke kovrd┼że. Do sredine dvadesetih godina svog ┼żivota, nikada nisam imala kosu du┼żu od linije brade. Kosa je pucala, opadala, prosto je delovalo nemogu─çe da ─çe da poraste. Porodi─Źni lekar mi je uz hormonalnu terapiju preporu─Źio da probam i Pantogar┬« koji sadr┼żi specifi─Źne aktivne sastojke potrebne kosi. Moj san o dugoj, zdravoj kosi se kona─Źno ipak ostvario. Du┼żina moje kose je sada ispod linije ramena, i iako je po genetskoj liniji tanka, sada je izdr┼żljiva, a dlaka je sjajna i zdrava.

Ve─ç 5 godina sam veoma zadovoljna i ─Źak sam se usudila da eksperimenti┼íem i sa bojom kose. To se ranije nikada nije moglo desiti ÔÇô zbog straha da ─çu samo pogor┼íati situaciju.

Moja kosa sada mo┼że da podnese ─Źak i farbanje!

Katarina, 35 god.