Potvr─Ĺeni rezultati

Nau─Źno dokazana efikasnost

Efikasnost i dobra podno┼íljivost Pantogar┬« kapsula je potvr─Ĺena u nau─Źnim studijama.

U meta-analizi (analiziranje rezultata iz vi┼íe razli─Źitih nau─Źnih istra┼żivanja) Pantogar┬«  kapsula, koja je integrisala rezultate 11 nau─Źnih studija sa preko 1600 pacijenata, dokazana je efikasnost kombinacije aktivnih sastojaka u tretmanu difuznog gubitka kose.

Studije koje uklju─Źuju Pantogar┬«

Na dermatolo┼íkoj konferenciji 2012. godine, dermatolog dr med. Andreas Finer (Berlin) predstavio je rezultate istra┼żivanja efekata specijalne kombinacije aktivnih sastojaka koja obuhvata cistin, tiamin, kalcijum pantotenat i medicinski kvasac u tretmanu difuznog gubitka kose kod ┼żena. Ova meta analiza obuhvata rezultate 11 nau─Źnih istra┼żivanja sa preko 1600 pacijenata i dokazuje efikasnost kombinacije pomenutih aktivnih sastojaka u le─Źenju difuznog gubitka kose.

Studije u okviru meta-analize

U klini─Źkoj dvostruko slepoj studiji* koja je uklju─Źivala 30 zdravih ┼żena, Leng i saradnici istra┼żivali su efekte proizvoda koji sadr┼żi kombinaciju aktivnih sastojaka: cistin, tiamin, kalcijum pantotenat i medicinski kvasac u le─Źenju difuznog gubitka kose. Primena ove kombinacije aktivnih supstanci u trajanju od 6 meseci dovela je do normalizacije broja dlaka koje se nalaze u fazi rasta (anagena faza) i pobolj┼íanja ukupnog utiska o stanju kose.

U drugoj klini─Źkoj, dvostruko slepoj studiji* (Bad (Budde) i saradnici) koja je obuhvatila 72 pacijenta, dokazano je pove─çanje broja dlaka koje se nalaze u fazi rasta (anagena faza) u grupi kod koje je primenjena kombinacija cistina, tiamina, kalcijum pantotenata i medicinskog kvasca, nakon samo 4 meseca. Tako─Ĺe, zahvaljuju─çi ovoj kombinaciji aktivnih sastojaka, pobolj┼ían je kvalitet kose, a podno┼íljivost terapije je bila dobra.

U multicentri─Źnoj opservacijskoj studiji sprovedenoj od strane Tomasa Bergnera bilo je uklju─Źeno 1194 pacijenta sa difuznim gubitkom kose i 642 pacijenta koji su imali problem sa rastom noktiju. Nakon 3-6 meseci primene, terapijski efekat na gubitak kose i rast noktiju procenjen je kao dobar ili veoma dobar, od strane doktora i pacijenata, u 87-90% slu─Źajeva. Primenom terapije je redukovan broj dlaka koje opadnu u toku dana, do normalnog nivoa (80-100 dlaka).

*Obja┼ínjenje termina ÔÇ×dvostruko slepa studijaÔÇť: U ovoj studiji, ni doktor ni pacijenti nisu znali kojem pacijentu je bio primenjen lek sa aktivnim sastojcima.

1Lengg, N., et al., Dietary supplement increases anagen hair rate in women with telogen effluvium: results of a double-blind, placebo-controlled trial. Therapy, 2007. 4(1): p. 59-65.
2Budde, J., et al., [Systemic therapy of diffuse effluvium and hair structure damage]. Hautarzt, 1993. 44(6): p. 380-4.
3Bergner, T., Diffuses Effluvium, Haarstruktursch├Ąden und Nagelwachstumsst├Ârungen erfolgreich therapiert. Der deutsche Dermatologe, 1999. 47(11): p. 881-884.

Milioni zadovoljnih ┼żena

Nama je tako─Ĺe podjednako va┼żna i potvrda efikasnosti od strane korisnika. Pantogar┬« je ve─ç impresionirao i uverio milione ┼żena ┼íirom sveta u svoju efikasnost.

Rezultati jedne opse┼żne ankete pokazali su da su rezultati tretmana Pantogar┬« kapsulama zna─Źajno prevazi┼íli o─Źekivanja ┼żena.*

 • Sna┼żno
 • Poprili─Źno
 • Donekle
 • Malo

70% ┼żena je navelo da je uspeh tretmana sa Pantogar┬« kapsulama zna─Źajno prevazi┼íao njihova o─Źekivanja. Neke od njih su nam prenele svoja li─Źna iskustva tako da su drugi pacijenti imali  priliku da se uvere u sve benefite odgovaraju─çeg tretmana.

* Opinion Market Research & Consulting GmbH, Germany, July 2008

Rezultati studije su pokazali da AnaGainTM kompleks sadr┼żan u Pantogar┬« toniku za ┼żene zna─Źajno smanjuje gustinu kose u telogenu (-28,3%), pove─çava gustinu kose u anagenu (+ 7,9%) i pove─çava koeficijent rasta kose. Ova studija je uklju─Źivala 20 ispitanika koji su primenjivali AnaGainTM  u obliku gela, dva puta dnevno na ko┼żi glave, u toku 3 meseca.

Rezultati studija su pokazali da ProcapilTM kompleks sadr┼żan u Pantogar┬« toniku za mu┼íkarce zna─Źajno pove─çava stepen rasta dlake u pore─Ĺenju sa minoksidilom. Ova studija je uklju─Źivala 35 mu┼íkaraca koji su primenjivali ProcapilTM u obliku losiona, dva puta dnevno na ko┼żi glave, u toku 4 meseca.

Efektivnost Pantogar┬« ┼íampona za ┼żene je potvr─Ĺena u opservacijskoj studiji sprovedenoj na Nezavisnom institutu za istra┼żivanja. Studija je uklju─Źivala 20 ┼żena.
95% ispitanika je bilo zadovoljno proizvodom nakon 21 dana upotrebe i ve─çina je izjavila da je njihova kosa zdravija i ja─Źa.

Rezultati:

 • 82 %: ja─Źa kosa
 • 86 %: zdravija kosa
 • 73 %: smanjeno lomljenje kose
 • 64 %: smanjen gubitak kose
 • 95%: stepen zadovoljstva

>>> Stepen potvrde efekata u % baziran na odgovorima ispitanika.

Efikasnost Pantogar┬« ┼íampona za mu┼íkarce je potvr─Ĺena u opservacijskoj studiji sprovedenoj na Nezavisnom institutu za istra┼żivanja. Studija je uklju─Źivala 20 mu┼íkaraca.

 • 95%: stepen zadovoljstva
 • 82 %: ja─Źa kosa
 • 73 %: smanjeno lomljenje kose
 • 59 %: smanjen gubitak kose
 • 86 %: zdravija kosa

>>> Stepen potvrde efekata u % baziran na odgovorima ispitanika.